10.ª Expo Jardim — China

The 10th China Garden Expo

Data: Junho de 2014

Con­cei­to:
A pai­sa­gem é a expres­são pro­fun­da da rela­ção entre o homem, ter­ri­tó­rio, a sua dinâ­mi­ca e o tem­po. Essa rela­ção, que pode assu­mir dife­ren­tes for­mas, varia de uma abor­da­gem con­ser­va­do­ra que ten­ta man­ter alguns luga­res into­cá­veis, à que vai mui­to além dos aspec­tos eco­ló­gi­cos e lon­ge do reco­nhe­ci­men­to do cará­ter de um lugar.

O con­cei­to des­te pro­jec­to resi­de nes­sa liga­ção sim­bó­li­ca que se pode esta­be­le­cer com a pai­sa­gem, lon­ge des­ses dois extre­mos. Como o homem, repre­sen­ta­do por uma estru­tu­ra de madei­ra arti­fi­ci­al, pode fun­dir-se com a pai­sa­gem, o seu carác­ter e dinâ­mi­ca bio­fí­si­ca, aqui ilus­tra­dos pelo jar­dim.

Para este pla­no a ideia prin­ci­pal foi a cri­a­ção de uma estru­tu­ra arti­fi­ci­al que pode­ria fun­dir-se com a pai­sa­gem natu­ral /​jar­dim envol­ven­te. Esta estru­tu­ra, atra­vés de dife­ren­tes cotas foi pen­sa­do para se adap­tar à topo­gra­fia exis­ten­te, per­mi­tin­do ao uti­li­zar rela­ci­o­nar-se com o jar­dim de dife­ren­tes for­mas.

Local: Hubei — Chi­na

Cré­di­tos:
Todas as ilus­tra­ções são da auto­ria de João Pom­bei­ro e Nádia Schil­ling com excep­ção das ilus­tra­ções 5 e 6, que são da auto­ria de Cami­la Reis.

Date: June of 2014

Con­cept:
Lands­ca­pe is the deep expres­si­on of the rela­ti­on betwe­en man, ter­ri­tory, its dyna­mics and time. This rela­ti­on, that can take dif­fe­rent forms, ran­ges from a con­ser­va­ti­ve appro­a­ch that tri­es to keep some pla­ces untou­cha­ble, to the one that goes far beyond eco­lo­gi­cal aspects and far from the ack­no­wledg­ment of a place’s cha­rac­ter.

The con­cept of this pro­ject lies in this sym­bo­lic con­nec­ti­on some­o­ne can esta­blish with a lands­ca­pe, but far from the two extre­mes. How man, repre­sen­ted by an arti­fi­ci­al woo­den struc­tu­re, can mer­ge him­self with a lands­ca­pe, it’s cha­rac­ter and biophy­si­cal dyna­mics, here illus­tra­ted by the sur­roun­ding gar­den.

For this plan the main idea was the cre­a­ti­on of an arti­fi­ci­al struc­tu­re that could mer­ge itself to the natu­ral landscape/​surrounding gar­den. This struc­tu­re, through its dif­fe­rent levels was thought to adapt to the exis­ting topo­graphy, let­ting the user con­nect and expe­ri­en­ce the sur­roun­ding gar­den in dif­fe­rent ways.

Loca­ti­on: Hubei — Chi­na

Cre­dits:
All illus­tra­ti­ons by João Pom­bei­ro and Nádia Schil­ling with the excep­ti­on of the illus­tra­ti­ons 5 and 6, that are made by Cami­la Reis.


© Copyright 2018 – Nádia Schilling • Todos os direitos reservados. / All Rights Reserved.

Powered by: WP & DreamhostTheme by: ✁♥